Het is allemaal een kwestie van gewoonte.
Ik dronk ook graag espresso van een Saeco, toen vond ik een plek waar mensen wisten hoe ze de grote doos achter de bar
moesten serveren.
De gebruikelijke volautomatische machines kunnen een beetje geholpen worden door de slijpmachine te demonteren en zo af te stellen dat de schijven vlak voor het slijpen op elkaar liggen.
Vervolgens kunt u 25 ml krijgen om de juiste 25 seconden te doorlopen (eerste tot laatste druppel van de fase waarin de pomp permanent pompt).
Dit kan worden omschreven als espresso-achtig.
Helaas koelen de kunststof brouwers zulke kleine hoeveelheden vloeistof af, zodat het gemakkelijk zuur wordt.
Een verhoging zou dan een volautomatische machine van Quick Mill
zijn, zoals in mijn handtekening.
De molen maalt fijn genoeg en de metalen brouwgroep wordt actief verhit, de eerste druppel komt al op de juiste temperatuur.
Met goede bonen en de juiste instelling is dit te omschrijven
als een goede espresso.
Helaas kan een perfecte espresso echter alleen worden geproduceerd door een goede zeefondersteuning.
Als je in het koffienet kijkt, zie je veel mensen met dikke machines die, als ze correct worden bediend, een nog aromatischer espresso kunnen produceren met een meer gedifferentieerde smaak en minder zuur en bitterheid dan elke volautomatische machine.
Edit, Koffiesoorten
: Onlangs was ik enthousiast over de "No. 2" van Olivier en de "Nobile" van Elbgold, beide genoten van vers gebrande koffie.
Ik was ook positief verrast door de vrij goedkope "Gorilla Bar" van Joerges.
--------------------
Quick Mill 05000 "Unique Edition", WMF Ecco
sluiten
Deel deze post: