Geavanceerd zoeken

Bijgewerkt Schaerer Barista

14.05.2020

Huidige update 2020 voor de combinatie van volautomatische koffiemachine en zeefhouder.

Schaerer BaristaBeeldbron: Press'n'Relations

De Schaerer Barista, geïntroduceerd door de Zwitserse fabrikant Schaerer in 2017, is een combinatie van volautomatische koffiemachine en zeefdrager en is ontworpen voor professioneel gebruik. De volautomatische machine heeft een geïntegreerd maalmechanisme, dat de maalgraad en de vulhoeveelheid automatisch aanpast aan het betreffende product. De gemalen koffie wordt direct in de zeefdrager gezeefd - een proces dat anders in de zetgroep van conventionele volautomatische koffiemachines plaatsvindt. De bediening met een externe koffiemolen is ook mogelijk.

Tot de hoogtepunten van de uitrusting behoren, naast de 12 programmeerbare producten die via het kleuren touch display kunnen worden geselecteerd, een verlichte koffie-uitloop, een in hoogte verstelbaar kopjesplateau en een kopjesverwarmer met stoom. De melkopschuimer produceert handmatig of automatisch melkschuim in drie verschillende consistenties. De machine is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.

autoren
Harald Mohring

Redacteur

Na een technische opleiding in 2005 ging hij naar een reparatiecentrum voor elektrische apparaten. Met veel koffie werd menig koffiemachine gedemonteerd en geanalyseerd. Sindsdien deelt hij zijn kennis online. Een echte koffiejunkie.