Geavanceerd zoeken

Schaerer breidt het cursusaanbod uit

05.09.2020

Kennisoverdracht in het Coffee Competence Centre in Lonsee-Urspring

Koffiespecialiteiten
Beeldbron: Schaerer

De Zwitserse koffiemachinefabrikant geeft al meer dan 20 jaar kennis over koffie door in zijn opleidings- en adviescentrum in het hoofdkantoor in Zuchwil. Klanten en partners van over de hele wereld leren alles wat ze nodig hebben om hun werk te doen, van koffieteelt tot machine-instellingen. Sinds 2013 geeft Schaerer Deutschland GmbH in het hoofdkantoor in Lonsee-Urspring ook knowhow door aan klanten en partners.

"Het concept van het Schaerer Coffee Competence Centre is verder ontwikkeld onder ons motto 'We love it your way'. Net als bij onze koffiemachines bieden wij onze klanten nu de grootst mogelijke flexibiliteit in het CCC-cursusaanbod, zodat de inhoud kan worden aangepast aan hun individuele behoeften", legt Hansjürg Marti, bedrijfsleider van Schaerer Deutschland GmbH, uit.

De nieuwe eendaagse cursussen, individuele modules en speciale workshops kunnen individueel of in combinatie worden geboekt, met de nadruk op de drie onderwerpen "basiskennis", "sensorische analyse" en "het begrijpen van koffiemachines". Zo introduceert de dagelijkse cursus "360° koffiekennis" de veelzijdige wereld van de koffie en biedt het basiskennis over groene en gebrande koffie, het zetten en bereiden van koffie en serviceaanbevelingen. Als u alleen geïnteresseerd bent in bepaalde onderwerpen, kunt u ook individuele modules van de dagcursus volgen, zoals "Aan de slag met koffie zetten".

Het eendaagse seminar "Understanding coffee machines", dat is afgestemd op Schaerer koffiemachines, begint met de basisinstellingen en eindigt met een perfecte machineverzorging. "In het cursusonderdeel 'Aanpassing' gaan we bijvoorbeeld in op de technische parameters van de koffiemachine. De deelnemers leren welke beïnvloedende variabelen relevant zijn en hoe deze moeten worden aangepast om het potentieel van de boon en de machine ten volle te benutten", legt Monika Oeggerli, CCC-trainer en sinds mei 2019 ook bestuurslid van SCA Zwitserland (Speciality Coffee Association), uit.

Gedetailleerde informatie over de nieuwe opleidingen van het Schaerer Coffee Competence Centre op de site van Lonsee-Urspring is telefonisch te verkrijgen op +49 73 36 95 25-0.

autoren
Harald Mohring

Redacteur

Na een technische opleiding in 2005 ging hij naar een reparatiecentrum voor elektrische apparaten. Met veel koffie werd menig koffiemachine gedemonteerd en geanalyseerd. Sindsdien deelt hij zijn kennis online. Een echte koffiejunkie.