Geavanceerd zoeken

Update voor WMF 5000 S+ en WMF 1500 S+

09.06.2020

Optionele bekersensor met automatische productselectie.

Beeldbron: WMF / Press'n'Relations GmbH

De nieuwe "WMF Cup Sensor" voor de volautomatische gastromachines WMF 5000 S+ en WMF 1500 S+ detecteert automatisch kopjes, bekers of glazen die op de lekbak zijn geplaatst. De machine brengt dan de automatische uitloop in de juiste positie. Bovendien wordt voor bepaalde dranken, zoals espresso of latte macchiato, het gebruikte kopje of glas gedetecteerd en wordt de geschikte drank met de juiste hoeveelheid voorgeselecteerd. Dit voorkomt fouten in de selectie van dranken en er worden geen dranken geserveerd zonder een geplaatste beker.

De restaurateur kan kiezen tussen drie bedrijfsmodi. In de sensormodus wordt de geselecteerde drank alleen geproduceerd als er een bijbehorend kopje wordt gedetecteerd - ideaal voor zelfbedieningsconcepten. In een tweede modus detecteert de machine de beker en past de uitloop automatisch aan op de juiste hoogte. Dit toepassingsscenario is ideaal voor bijvoorbeeld kantoren of bakkerijen, waar dezelfde drank vaak in verschillende bekergroottes wordt verstrekt. In de derde modus bepaalt de sensor de hoogte van de gebruikte beker, zodat het displaymenu alleen dranken toont die daarvoor geschikt zijn.

Meer informatie en prijzen zijn beschikbaar op de website van de fabrikant www.wmf-coffeemachines.com.

autoren
Harald Mohring

Redacteur

Na een technische opleiding in 2005 ging hij naar een reparatiecentrum voor elektrische apparaten. Met veel koffie werd menig koffiemachine gedemonteerd en geanalyseerd. Sindsdien deelt hij zijn kennis online. Een echte koffiejunkie.