Geavanceerd zoeken

Wilbur Curtis G4 ThermoProX

24.07.2020

Tot 38 liter filterkoffie per uur.

Curtis G4 ThermoProX met roestvrijstalen containerBeeldbron: Wilbur Curtis / Schaerer

Voor alle plaatsen waar in korte tijd veel koffie moet worden geserveerd, biedt het Noord-Amerikaanse bedrijf Curtis zijn nieuwe G4 ThermoProX-koffiemachine aan. Deze machine zet de koffie in een bijna 4 liter thermisch vat. Deze vacuümgeïsoleerde roestvrijstalen container kan met behulp van een timer aangeven wanneer de koffie niet meer vers is of opraakt. De functie "FreshTrac" is ook ingebouwd in andere Curtis-koffiemachines, zoals de ALPHA-serie, waarbij het hele handvat van de koffiepot knippert. De meegeleverde doseercontainers houden de koffie tot vier uur lang op de juiste temperatuur.

De extractietijd, de zettemperatuur en de hoeveelheid gemalen koffie kunnen via een touch-display op de koffiemachine worden ingesteld. Het is ook mogelijk om voorbrouwen en impulsbrouwen in te stellen of de toevoeging van bypasswater te initiëren en als profiel op te slaan. De instellingen kunnen ook rechtstreeks naar andere Curtis G4 ThermoProX worden overgebracht via de USB-interface.

Het water wordt geleverd via een standaard vaste wateraansluiting, omdat niemand 38 liter water per uur hoeft bij te vullen. De kant-en-klare containers vol koffie kunnen in geschikte stands worden geplaatst waar ze het dringendst nodig zijn. Het koffiezetapparaat is direct beschikbaar en zonder roestvrijstalen container en stand zou ongeveer 1.500 EUR moeten kosten in gespecialiseerde winkels.

autoren
Harald Mohring

Redacteur

Na een technische opleiding in 2005 ging hij naar een reparatiecentrum voor elektrische apparaten. Met veel koffie werd menig koffiemachine gedemonteerd en geanalyseerd. Sindsdien deelt hij zijn kennis online. Een echte koffiejunkie.